Sausas raugas su vaisių milteliais jogurto gamybai
Sudėtis
Pakelyje yra "Narine" sausas raugas, skirtas jogurto arba rauginto pieno gamybai.
Viename pakelyje yra 5 g džiovintų vaisių miltelių (obuolių, bananų, abrikosų, persikų, gervuogių, aviečių).
Vaisių miltelių sudėtyje nėra dažiklių, konservantų, skonio stipriklių ar GMO (genetiškai modifikuotų organizmų)
Savybės
Su „Narine“ raugu pagamintas jogurtas yra biologiškai aktyvus.
Vaisių milteliai yra aukščiausios kokybės, ilgai išlaiko savo maistinę vertę ir skonį.
Abrikosai
Abrikosai turi daug kalio.
Avietės
Avietėse yra daug biologiškai aktyvių medžiagų ir vitaminų, taip pat salicilo rūgšties.
Paruošimo būdas
1. 1 litrą pieno pakaitinti (iki 65-75 oС), tada atvėsinti iki 39-41 oС.
Nereikėtų viršyti nurodytos kaitinimo temperatūros, nes pieno bakterijos gali prarasti savo aktyvumą.
2. Vieno pakelio turinį ištirpinti 50 ml virinto ir atvėsinto iki 39-41 oС vandens arba pieno. Gautą mišinį supilti į anksčiau pakaitintą ir atvėsintą 1 litrą pieno. Gerai sumaišyti.
3. Išmaišytą pieną supilti į indelius, sudėti į jogurtinę ir įjungus palikti 10-12 valandų.
Nenaudojantiems jogurtinės, rekomenduojama supilti išmaišytą pieną į švarų stiklinį indą, storai apvynioti rankšluosčiu ir palikti 10-12 valandų.
4. Praėjus nurodytam laikui, išimti indelius iš jogurtinės ir pastatyti į šaldytuvą.
Gautas jogurtas tinkamas vartoti gerai atvėsęs.
Vaisių milteliai jogurtui suteikia norimą vaisių skonį.
Vaisių milteliai į jogurtą suberiami likus 5 minutėms iki jogurto vartojimo.
Vartojimo rekomendacijos
Jogurtą rekomenduojama suvartoti per 3 dienas.
Informacija apie laikymą
Sausą raugą laikyti sausoje, tamsioje vietoje, ne aukštesnėje kaip +10 °C temperatūroje.
Vaisių miltelius laikyti sausoje, tamsioje vietoje, ne aukštesnėje kaip +25 °C temperatūroje.
Laikyti vaikams nepasiekiamoje vietoje.
Išleidimo forma ir įpakavimas
Dėžutėje yra 5 pakeliai su sausu raugu, 5 pakeliai su vaisių milteliais, vartojimo instrukcija.
Tinkamumo laikas
Geriausias iki datos, nurodytos ant dėžutės.